Test dig selv en mytisk bil!

Husk: i 90'erne dansede vi Mia i natklub, opdagede hele verden Spice Girls og Valerie Lermercier hilste velkommen til hendes hjem sjove besøgende i personen til Comte de Montmirail og hans trofaste egern, Jacquouille the Rogue! Men 90'erne er ikke kun film og kult-sange. Nej, det er også mytiske biler, der har markeret deres generation.

I dag inviterer vi dig til at genopdage 5 ekstraordinære biler og ikke kun nogen! Du blev født i 90'erne? Her er 5 bybiler, der har markeret din generation !

Renault Twingo

Det var i 1992 under Paris Motor Show, at Renault præsenterede sin Twingo, inden han lancerede det på markedet et år senere. Hans "frog ansigt" var et hit hos offentligheden. I 2007 blev det erstattet af Twingo 2. generation og i 2020 af Twingo 3. generation. Sidstnævnte har snakket meget om hende på vej ud. Og med god grund: Lapo Ellkann, oldebarn af Fiats grundlægger, Giovanni Agnelli, beskyldte den franske producent for at være inspireret af Fiat 500 til at forestille sig denne model.

Citroën Saxo

Det var i 1996, at Citroën Saxo blev født. På det tidspunkt ser denne lille by Citroën-mærke ud som Peugeot 106. Et år senere markedsføres Citroën Saxo Phase II, der endelig giver den lille bil mulighed for at differentiere sig fra sin rival. En fase III forlader også fabrikken i 1999. En elektrisk version af Citroën Saxo blev også produceret med 5.500 eksemplarer.

Smart Fortwo

Smart Fortwo er en ægte UFO i en verden af ​​biler og er den mindste bybil. Til sammenligning er det en meter mindre end Twingo! I 1997 på Frankfurt Motor Show blev det præsenteret for første gang. Det markedsføres et år senere. På trods af en vanskelig start har Smart Fortwo endelig etableret sig på bilmarkedet. 100.000 eksemplarer af denne mikro-citadin sælges hvert år.

Fiat Punto

I kategorien bybiler er her stjernen i hans generation: Fiat Punto! Den italienske pige, der blev afsløret i september 1993 på Frankfurt Motor Show, var en stor succes. Fiat Punto har været en af ​​de bedst sælgende biler i Europa i 5 år. Mere end 6 millioner eksemplarer er produceret. Bedst af alt, hun blev kåret til årets europæiske bil i 1995.

Renault Clio

I 1990 dukkede Renault Clio op. I stedet for Renault 5 er den blevet brugt af mange franske offentlige tjenester såsom EDF, La Poste, France Telecom og Gendarmerie. I 1991 vandt hun European Car of the Year Award. Flere generationer af Renault Clio er dukket op. Den sidste går tilbage til 2020, Renault Clio Generation 4.

At ikke gå glip af auto nyheder

At læse også:

  • Du blev født i 80'erne? Du har kendt disse biler!
  • Top 5 smukkeste cabriolets
  • 10 mytiske biler i biografen

Kategori: