Risikoen for at købe et pantsat køretøj i Frankrig er lav. Hvorfor? Takket være det administrative dokument om ikke-pantsættelse, der er nødvendigt for salget.

Bil belønnet eller ej: hvordan man ved det?

1) Hvad er et pantsat køretøj?

Så hvornår er et køretøj pantsat? Nå, da det blev erhvervet gennem en lejekontrakt, der endnu ikke er lukket. Hvis der er modstand mod køretøjets registreringsattest, kan ejeren desuden ikke sælge køretøjet. Dette sker, når det har været hårdt og er en fare i omløb. Men også hvis billetterne ikke blev betalt af ejeren, eller køretøjet blev stjålet.

For at beskytte den enkelte har lovgiver indført et uundværligt dokument, kaldet et ikke-pantsættelsescertifikat. Dette er et administrativt dokument for at sikre, at ingen sælger har pantsat køretøjet. Det er tilgængeligt i departementets præfektur eller på webstedet ved at klikke her. Det er tilstrækkeligt at indsætte registreringsnummeret, datoen for den første registrering og navnet på ejeren. Når du først har vist det på skærmen, skal du blot udskrive det.

2) To typer certifikat

Afhængig af køretøjets situation kan der etableres to typer administrationscertifikat:

  • Attesten for enkel administrativ situation gives, når køretøjet ikke er pantsat. Sælgeren skal give køberen et certifikat, der dateres mindre end femten dage. Den lyder: "køretøjets administrative situation afslører ikke nogen entydighed". Der er hverken løfte eller modstand.
  • Det detaljerede certifikat for administrativ status er et dokument, der gives til ejeren for et pantsat eller blokeret køretøj. Som et resultat vil køberen ikke kunne modtage registreringsattesten. I det mindste indtil regulering …

3) Bil pantsat eller ej: hvordan løftes løftet

Hvis det ikke er et tyveri eller noget andet svigagtigt problem, der giver anledning til en modstand, er det pantsatte køretøj et resultat af en lejekontrakt, der endnu ikke er afgjort. Løsningen er enkel … Ejeren skal betale sin saldo for at få et certifikat for enkel administrativ situation. Nogle organisationer kan endda finde en genopretningsløsning med den fremtidige køber.

4) Praktiske spørgsmål i tilfælde af en bil

Er begge certifikater tilgængelige elektronisk på internettet? Nej, kun certifikatet for enkel administrativ situation kan opnås på denne måde. For et detaljeret certifikat kræves fysisk tilstedeværelse ved en præfekturetæller. Du skal også medbringe køretøjets registreringsdokument, et identitetsdokument og erklæringen om tab eller tyveri. Bemærk, at disse to certifikater har én ting til fælles: De er gratis.

At læse også:
  • Bil- og billån: hvad du har brug for at vide
  • Hvad skal man tjekke på en brugt bil?
  • Hvordan betaler man mindre for dit grå kort?
  • Hvordan tjener jeg penge med din bil?
  • Intet certifikat uden pantsætning og øjeblikkeligt: ​​hvilke skridt?

Kategori: