Samlingsforsikring er nødvendig, da ethvert hjem hos en lejer skal være forsikret. Men hvad sker der, når mere end én person deler et hus eller en lejlighed? Mange mennesker vælger at opdele leje og reducere deres omkostninger, især hvis det er vanskeligt for dem at støtte leveomkostninger alene.
Det centrale spørgsmål her er enkelt: skal du købe en boligforsikring eller mere?

Hvad er løsningen for en delt boligforsikring?

Du skal vide, at mindst en værelseskammerat skal tegne en forsikring for "lejerisici", som blandt andet inkluderer brand, eksplosioner og vandskader, men også en ansvarsgaranti. Alle lejede boliger skal være forsikrede, og det er normalt, at en ejer kræver mindst et husforsikringscertifikat, når lejeaftalen underskrives.

I øjeblikket er der to muligheder for at tegne boligforsikring i tilfælde af en værelseskammerat:

Valgmulighed 1 - Indtast en enkelt kontrakt. Hvis det er en global kontrakt, der dækker alle lejere: Alle har de samme garantier, da deres navne vil blive inkluderet i kontrakten.
På den anden side, hvis det kun er en af ​​værelseskammeraterne, der tegner boligforsikringen som ejer, skal de mennesker, der bor i huset, være forsikret individuelt, mens de har en ansvarsbeskyttelse. Flateboligerne skal derefter kun betale direkte til indehaveren i henhold til huslejen.

Valgmulighed 2 - Alle værelseskammerater tegner deres egen boligforsikring: dette kan virke overraskende, men det er muligt at sikre en enkelt del af et hus / lejlighed. Faktisk kan en værelseskammerat give den del af huset, hvor han bor.

Hvis forskellige værelseskammerater foretrækker denne mulighed, anbefales det, at de tegner deres kontrakter med den samme forsikringsselskab for at reducere risikoen for retssager i tilfælde af katastrofe.

Lovteksten, der kan gøre tingene enklere

I lyset af værelseskammeratens begejstring har lovgiver implementeret loven Alur, der tilbyder et interessant alternativ for værelseskammerater, men også for ejeren. Med Alur-loven kan ejeren faktisk tegne en boligforsikring for at forsikre sin ejendom, og i lejekontrakten vil han specificere disse oplysninger. I dette tilfælde betaler værelseskammeraterne så ud over huslejen og hver måned de udgifter, der er forbundet med denne forsikring.

Hvad skal man gøre i tilfælde af ændring af værelseskammerat?

Hvis en værelseskammerat forlader, eller en ny ankommer, vil det være nødvendigt at foretage en ændring af lejekontrakten og derfor gøre det samme med forsikringsaftalen, hvis der kun findes en omfattende kontrakt.

Hvis hver værelseskammerat har sin egen boligforsikring, er den tidligere beboer kun nødt til at annullere sin egen og den nye for at tegne en.

Gør forskellen mellem colocation og fremleje

Det er ret let at skelne mellem colocation og fremleje:

  • Værelseskammeraten lejer en ejendom til fælles,
  • Framleje består af at leje en del af dit hjem til en eller flere andre mennesker.

Generelt har de fleste lejekontrakter en klausul, der forpligter lejeren til at informere udlejer og om at acceptere at udleje boligen. I tilfælde af afvisning af sidstnævnte, kan han beslutte at opsige lejekontrakten, hvis han opdager, at boligen stadig er fremlejet.

Med hensyn til boligforsikring betragtes kun underskriverne af lejekontrakten (eller fremleje) som indbyggere og er derfor dækket. For at beskytte sig selv, hvis en lejekontrakt findes, skal lejeren derfor tegne forsikring. Hovedlejer kan også udføre et "afhjælpende middel".

At læse også:

  • Hjemforsikringskontrakt: alt hvad du behøver at vide!
  • Hvilken boligforsikring skal du vælge?
  • Hvordan vælger en lejers boligforsikring?

Kategori: