Besøg Lyon er ideelt, hvis du vil på en weekend i Frankrig. Byen er let at besøge på en eller to dage og er fuld af seværdigheder og kulinariske specialiteter at opdage. Hvis du rejser med autocamper, er det også let at foretage et mellemlanding.

Hvad skal man besøge i Lyon?

Hvor skal du parkere din autocamper?

Det er ikke let at parkere en autocamper i Lyon, se umuligt i byens centrum. Det anbefales at bo på Camping Indigo Lyon beliggende i Dardilly ved byens porte. Fra campingpladsen er det muligt at nå byen med bus.
Bemærk : at turister kan drage fordel af præferencesatser for deres rejser med bus og anden offentlig transport.

Gamle Lyon

For at besøge byen i bedste fald skal du gå først i det gamle Lyon og især i Saint Jean-distriktet. Du vil opdage gamle huse, snoede gyder, en middelalderlig atmosfære og de berømte trabouler: små stier, der giver dig mulighed for at gå fra en gade til en anden. Gå ikke glip af katedralen, den gamle domstol i Lyon: også kendt som "de 24 søjler" eller det lyserøde tårn i rue du Bœuf.

Fourvière-bakken

Fourvière-bakken kan ikke antages, hvis du vil besøge Lyon. For at komme dertil, to muligheder: gå eller tage kabelbanen, der fører direkte til basilikaen. Fra toppen er panoramaet smukt. Du vil kunne se hele byen Lyon såvel som dens forskellige distrikter, og hvis vejret er klart, er de snedækkede bjergtoppe i Alperne i det fjerne.

gastronomi

Det er også tænkeligt at besøge Lyon uden at smage traditionelt lokalt køkken. Tag en spadseretur mellem båsene og benyt lejligheden til at købe specialiteter såsom pistachepølse eller rosette på markedet i Quai Saint Antoine. Gå derefter til en kork: en typisk restaurant og bestil, som du ønsker, queneller, en salade niçoise eller en sabodet.

At læse også:

  • Sportsweekend i Frankrig: 4 ideer
  • Camper van trip: Gå på eventyr
  • De 5 smukkeste ture at udføre med autocamper

Kategori: