Hvad skal man lave i Zadar? Denne by på menneskelig skala er et must-besøg i Kroatien. Med sine voldgange, kirker og strande er Zadar en by fuld af charme. Tæt på mange seværdigheder er det også det ideelle udgangspunkt for at udforske regionen.

Vejledningen til at vide, hvad man skal gøre i Zadar

Byens besøg

Start med at besøge det gamle kvarter Zadar, når du går mellem stenbygningerne og de smalle gader.

Blandt de seværdige seværdigheder: den monumentale Saint Donat-kirke i Zadar, de gamle rester af Zadar-forumet, St. Anastasia-katedralen, som er den største i Dalmatien, fastlandsporten, der tidligere var hovedindgangen til byen, Eller Les Orgues de Mer, som er en musikalsk konstruktion af det mest originale ved havet.

For kunst- og kulturelskere indeholder det arkæologiske museum og museet for guld og sølv rige samlinger. Gå ikke glip af et besøg på det lokale marked for typisk mad og friske, solopvoksede produkter.

Omgivelserne

Lurer du stadig på hvad du skal gøre i Zadar? Den store interesse ved at bo der under en ferie i Kroatien er, at du er tæt på mange naturlige og kulturelle steder, der er værd at se.

Fra Zadar kan du f.eks. Besøge den berømte Plivitce Lakes National Park, som ligger 90 minutters kørsel væk og fortryller de besøgende med sin række vandfald og turkise søer.

Tilsvarende ligger Krka National Park kun 1 times kørsel fra Zadar og er også værd at kigge efter sine vandfald.

For så vidt angår byer er en tur til den smukke by Split mulig på dagen på mindre end 2 timer. For dem, der leder efter et livligt natteliv, kan du tage en tur til øen Pag, der er forbundet til Zadar med en bro og nås på under 1 time i bil.

Gode ​​adresser

Linda & Marios indkvartering er et godt sted at bo tæt på stranden. Valg, værelser eller lejligheder fra 30 € pr. Nat.

Til frokost på farten ved middagstid og til en lav pris, gå til Gricko Grill for at nyde grill.

Hvad man skal gøre i Zadar betyder at teste det velsmagende kroatiske køkken! Restauranten Fosa er en smuk elegant adresse, tilgængelig og vendt mod havet.

At læse også:

  • Hvad skal man lave i Split: et originalt besøg i Kroatien
  • Weekendideer i Europa: besøger Dubrovnik
  • 4 must-see byer ved Adriaterhavskysten

Kategori: