Leder du efter en praktikplads? Du skal skrive en curriculum vitae. Dette vigtige trin i din praktik søgning bør udføres med omhu. Hvordan skriver du dit CV til en praktikplads ?

CV til en praktikplads: indholdet

Tilpas dit CV til tilbudet

Dit CV til en praktikplads er dit pas eller visitkort, der skal ansøges om en praktikplads. Det er han, der giver dig mulighed for at få en nødvendig oplevelse for at validere din træning eller eksamensbevis. Det skal give rekruttereren ønsket om at møde dig. Det skal angive status for dine evner og oplevelser, men det skal også tilpasses jobtilbudet. Lav ikke et generisk CV, som du vil sende til alle.

Analyser praktikantilbudet, og tilpas dit CV i overensstemmelse hermed. Find nøgleord og vigtige udtryk i tilbuddet, og find matchninger med din oplevelse. Din profil matcher derefter rekruttererens forventninger.

Detaljer din træning

Géraldine Ludger, der arbejder ved Paris Diderot University, siger: " Fordelen ved studerende er, at de har frisk teoretisk viden, så de skal fremføre dem . " Dette er også interessant for virksomheder. Giv mere information om din træning.

Lav ikke bare en liste. Giv detaljer. Hvilke elementer i din træning kan være nyttige for virksomheden? Dataanalyse, projektrealisering, oversættelse, HTML / CSS-moduler … En vis viden vil være i stand til at tjene dig under din oplevelse. Praktik CV skal afspejle dette. Teorien kan bruges til praksis. Analyser indholdet af din træning og ændre det til praktiske færdigheder.

Sommerjob og tilknyttede oplevelser

Det er ikke fordi du er studerende og har ringe erfaring, at du ikke interesserer rekruttereren. Tværtimod! Hvis virksomheden leder efter en praktikant, er det fordi hun har brug for dig. Vis ham, at du er en dynamisk kandidat, fordi du, selvom du er studerende, har taget dig tid til at opdage den professionelle verden gennem sæsonopgaver. Respekt for instruktioner, teamwork, evne til at forstå kundeanmodninger er også kvaliteter, der søges. Har du tilknyttet erfaring? Angiv det!

Hvad er de sektioner, der skal vises på dit CV til en praktikplads?

emnerne

CVet for en praktikplads bør ikke overstige en side som alle CV'er. Brug en læsbar skrifttype som Arial, størrelse 11. CIDJ tilråder at placere datoer til venstre (måneden og året) og teksten til højre. Det skal justeres.

Du har brug for en titel: titlen på den praktik, du leder efter, for eksempel, eller en sætning, der angiver din tilgang: " LEA-studerende leder efter en praktikplads i oversættelse ".

CV'et skal indeholde 5 overskrifter:

  • Civil status: dit fornavn NAVN (store bogstaver), alder, adresse, telefon og e-mail-adresse. Giv ikke en skør e-mail-adresse som f.eks. (E-mail-beskyttet) Du ønsker at se professionel ud, så hold dig ædru: nom.pré (e-mail beskyttet)
  • Træning: angiv dine eksamensbeviser. Året vil være til venstre, derefter til højre angiver du titlen på eksamensbeviset, navnet på skolen eller universitetet, byen. Præsenter informationen i kronologisk rækkefølge. Det seneste eksamensbevis vil være det første.
  • Færdigheder: dette afsnit er vigtigt, da du ikke har meget erhvervserfaring. Det giver rekruttereren mulighed for at opsummere dine evner på få sekunder. Fremmedsprog (for eksempel "engelsk: tales flydende"), datalogi (Word, Excel, Photoshop …), kørekort, Bafa …
  • Dine professionelle oplevelser : tilføj i dette afsnit dine sommerjob, praktikpladser, associerende oplevelser.
  • Dine interesser: Vær ærlig og angiv kun de fritidsaktiviteter og regelmæssige aktiviteter, som du kan diskutere under samtalen.

CV-formen

CV'et skal være læseligt, klart, luftigt og uden fejl. Brug en stavekontrol for at være sikker på dig selv, f.eks. Skriftlærde.

CV'et skal sendes til den person, hvis navn vises på det tilbud, praktikantilbudet har.
Hvis dette er en spontan applikation, kan du finde ud af mere om virksomhedens websted, LinkedIn.

CV'et til en praktikplads kan sendes pr. Mail eller e-mail, helst i PDF-format, så layoutet ændres ikke.

Eksempler på CV'er til en praktikplads

For at downloade dette CV til en praktikplads i PDF eller WORD.

Download denne CV-skabelon til en praktikplads i PDF eller WORD.

Download CV-skabelon til en praktikplads i PDF eller WORD.

At læse også:

  • Hvordan finder jeg en praktikplads?
  • På hvilket websted kan han indsætte sit CV online?
  • Regulering af praktikpladser på arbejdspladsen

Kategori: